Donosimo savete kako da jaja NE PUCAJU u toku kuvanja - Biće savršena za farbanje


 Srećom, i za ovaj problem postoji nekoliko saveta koje treba pratiti, a uspeh sigurno neće izostati.

Za vas smo pripremili dva trika pomoću kojih jaja u toku kuvanja neće popucati.

1. Ostavite ih na sobnoj temperaturi

Izbegavajte da stavljate jaja dikretno iz frižidera u šerpu da se kuvaju. Važno je da ih bar dva sata pre kuvanja ostavite na sobnoj temperaturi. Bitno je i da voda bude sobne temperature kada se u nju stave jaja, pa da se postepeno se zagreva, vodeći računa da ne ključa prejako.

2. So, sirće i kuhinjska krpa

Kako jaja ne bi popucala, pre nego što sipate vodu, na dno šerpe stavite kuhinjsku krpu, pa poređajte jaja. Na litar vode stavite kašiku soli i sipajte malo sirćeta. Promešajte i kuvajte jaja na uobičajen način.

Коментари