Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 šolja šećera
- 1 šolja griza
- 5 g praška za pecivo
- 4 jabuke
- 1 šolja mlevenih oraha
- 10 g vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 4 kašičice kakaa
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolj jogurta
Preliv:
- 1 šolja mleka
- 100 g čokolade
- 1/2 šolje šećera
- 50 g maslaca
- 3 kašičice kakaa
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Ulje, jogurt i rendane jabuke sa cimetom umešajte u smesu sa jajima. Griz, orahe, kakao i prašak za pecivo sjedinite, pa dodajte u smesu od jaja. Sve lagano izmešajte, pa izlijte u podmazan pleh. Pecite na 200 stepeni, 40 minuta.
Pred kraj pečenja pripremite preliv.
Sjedinite mleko, sećer, maslac, kakao i čokoladu i stavite na ringlu da provri. Potom smanjite temperaturu i kuvajte još minut. Sklonite preliv sa športa i ostative nekoliko minuta da se prohladi i zgusne. Vruć biskvit izbockajte viljuškom i prelijte čokoladnim prelivom.
Коментари
Постави коментар